latinica  ћирилица
06/07/2019 |  18:41 ⇒ 20:23 | Аутор: СРНА

Бјелица: За четири дана општину посјетило скоро 20.000 људи

Начелник општине Соколац Милован Бјелица рекао је данас да Међуопштинске спортске игре протичу у најбољем реду и да је општину Соколац у протекла четири дана посјетило скоро 20.000 спортиста, спортских радника и гостију.
Соколац - Милован Бјелица - Фото: СРНА
Соколац - Милован БјелицаФото: СРНА

Он је рекао Срни да је у такмичарском дијелу манифестације наступило више од 2.000 спортиста и спортских радника, односно 251 спортска екипа, од којих 164 у мушкој и 87 у женској конкуренцији.

Бјелица каже да су у оквиру ове спортске манифестације организоване 662 утакмице, што је велика обавеза и одговорност за општину Соколац, али да су све комисије и службе биле на висини задатка.

Он је додао да очекују да ће спортисти са Сокоца освојити 40 медаља од чега око 30 у атлетским дисциплинама.

- Захваљујем се грађанима општине Соколац који су показали госпоримство према свим такмичарима и гостима, сусретљивост у смјештају и исхрани спортиста и спортских радника - истакао је Бјелица, који је и предсједник Организационог одбора 56. МОСИ.

Он је нагласио да је МУП Српске свој дио посла одрадио на набољи начин и није забиљежен ниједан инцидент.

Бјелица је оцијенио да су и здравствене установе биле у пуној приправности за пружање здравстваних услуга, а Дому здравља "Др Љубормир Ћеранић" на Сокоцу у помоћ је притекао и Дом здравља из сусједне општине Рогатица.

Ова спортска манифестација биће затворена сутра у 12.00 часова, када ће застава МОСИ бити предата домаћину наредних игара - општини Нова Варош из Србије.