X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
07/07/2019 |  08:30 ⇒ 14:32 | Извор: СРНА

Појачан саобраћај на граничним прелазима

Саобраћај се јутрос на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија без застоја, а фреквенција возила појачана је на граничним прелазима Изачић, Дољани, Габела Поље, Присика и Хум на излазу из БиХ према Хрватској и Црној Гори, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Гранични прелаз Градишка (фото:ams-rs.com) -
Гранични прелаз Градишка (фото:ams-rs.com)

Током дана на већини граничних прелаза очекује се појачан саобраћај, па се возачима савјетује да се на вријеме распитају о стању на путевима и граничним прелазима.

Измјене саобраћаја актуелне су на ауто-путу Градишка-Бањалука због санације клизишта, те због изградње наплатних станица "Чатрња", "Нова Топола" и "Александровац", као и на дионици магистралног пута Јоховац-Руданка због искључивања и укључивања механизције која је ангажована на изградњи ауто-пута од петље Јоховац до петље Руданка.

Режим саобраћаја због радова је измијењен на путевима на подручју општине Модрича, дионицама магистралних путева Котор Варош-Ободник, Крупац-Богатићи на подручју општина Источна Илиџа и Трново, Билећа-Подосоје, те на регионалном путу Обудовац-Лончари.

Клизишта су успорила саобраћај на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, те на локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике.

Због покретања клизишта саобраћај је потпуно обустављен на локалном путу Сводна-Брезици на подручју општине Нови Град.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

У Бањалуци ће до 2. септембра сваке суботе од 18.00 часова до понедјељка до 5.30 часова Улица Краља Петра Првог Карађорђевића, од хотела "Босна" до Улице Марије Бурсаћ, бити претворена у пјешачку зону.

Због изградње источног транзита обустављен је саобраћај у Улици Крфска, на дијелу од Улице Цара Лазара до Улице Патријарха Арсенија Чарнојевића. Радови су планирани до 31. јула.

У ФБиХ на снази је обустава саобраћаја на мосту преко ријеке Пливе у Јајцу. За возила до седам тона алтернативни правац је Јајце-Језеро, а за возила масе веће од седам тона Црна Ријека-Мркоњић Град.

Санациони радови изводе се у тунелу Врандук два на магистралном путу Зеница-Немила, гдје се саобраћа наизмјенично, једном траком. Током дана, због појачане фреквенције возила на овој дионици је могуће формирање дужих колона у оба смјера.

Због санационих радова саобраћај је успорен и на путним правцима Јошаница-Ступ, Сребреник-Орашје, Олово-Кладањ-Власеница, Семизовац-Вогошћа, Столац-Неум, Брадина-Подорашац, Цазин-Србљани, Устипрача-Горажде-Устиколина, као и магистралним путевима у Кључу, Мостару и на улазу у Витез.

Када је ријеч о граничним прелазима, и даље је из безбједносних разлога забрањен саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.