latinica  ћирилица
07/07/2019 |  13:19 ⇒ 13:20 | Аутор: Б92

Новак на "манични понедјељак" опет на Терену 1

"Средња недјеља" је дан када се на Вимблдону по традицији не играју мечеви, али се зато битке настављају у понедјељак, мечевима осмине финала.

На такозвани "манични понедељак", на терен ће и бранилац титуле, Новак Ђокович, који је претходно у првој недјељи победио Филипа Колшрајбера, Дениса Кудлу и Хуберта Хуркача.

И као што се и очекивало, организатори су одлучили да најбољи тенисер свеијта поново буде изостављен из програма на Централном терену.

Новак ће меч осмине финала против Француза Ига Амбера играти на Терену 1 и то као трећи и посљедњи у понедјељак. Прије њега на терен ће Серена Вилијамс против – Карле Суарез Наваро, те Симона Халеп и млада Американка Кори Гоф.

Терен 1 од ове године има покретни кров, тако да би у случају лошег времена, мечеви могли да се наставе послије двадесетак минута, док се покретни кров не развуче.

Прва недјеља турнира је што се тиче времена била идеална, било је сунчано, не и претопло, максимално 27 степени, али метеоролози за другу недјељу најављују могућност повремених пљускова, и то од среијде ка завршници турнира.

Распоред, понедјељак 08. јули:

Централ корт (почетак 14.00)

Жоао Соуза – Рафаел Надал
Џоана Конта – Петра Квитова
Матео Беретини – Роџер Федерер

Терен 1 (од 14.00)

Серена Вилијамс – Карла Суарез Наваро
 имона Халеп – Кори Гоф
Новак Ђоковић – Иго Амбер

Терен 2 (од 12.00)

Ешли Барти – Алисон Риск
Каролина Мухова – Каролина Плишкова
Кеи Нишикори – Михаил Кукушкин

Терен 3 (од 12.00)

Јелина Свитолина – Петра Мартић
Давид Гофан – Фернандо Вердаско
Гвидо Пеља – Милош Раонић