latinica  ћирилица
07/07/2019 |  17:44 ⇒ 17:46 | Аутор: СРНА

Бањалука: У четвртак потписивање петиције "Потписом против НАТО-а"

Србски народни покрет "Избор је наш" организоваће у четвртак, 11. јула, на бањалучком Тргу Крајине потписивање петиције под називом "Потписом против НАТО-а", најавио је предсједник овог покрета Дане Чанковић.
Трг Крајине Бањалука  (Фото:tt-group.net) -
Трг Крајине Бањалука (Фото:tt-group.net)

- СНП ће омогућити грађанима да се слободном вољом изјасне о питању уласка у НАТО. Након прикупљања потписа грађана, петиција ће бити упућена свим институцијама Републике Српске и БиХ - рекао је Чанковић за Срну.

Чанковић каже да разлози за неулазак у НАТО нису само у томе што је 1995. и 1999. године тај војни савез извршио агресију на српски народ, већ што се преко њега покушавају наметнути оне вриједности које нису природне за српски народ.

- Разлог је и тај зато што сталном политиком "завади па владај" желе унијети мржњу, па и сукоб између Срба и Бошњака, православља и ислама. Исти извор који контролише НАТО инспирише и бошњачке политичаре да донесу закон о забрани негирања такозваног геноцида - појашњава Чанковић.

Чанковић је рекао да је то, уствари, наставак неуспјешног покушаја Енглеза да са њихов приједлог Резолуције о геноциду у Сребреници усвоји у Савјету безбједности Уједињених нација, јер би се на тај начин створила непремостива препрека између Срба и Бошњака у смислу постизања истински добрих односа између два јако блиска народа.

- СНП снажно подржава званичну политику предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика у смислу непристајања да БиХ уђе у НАТО и у том смислу сматра проблематичним свако условљавање да се формира Савјет министара - закључио је Чанковић.

Почетак потписивања петиције заказан је за 11.00 часова.