latinica  ћирилица
08/07/2019 |  07:20 ⇒ 12:02 | Аутор: РТРС

Јако олујно невријеме у Српској (ФОТО/ВИДЕО)

Јак вјетар, киша и град захватили су јуче неколико градова у Српској.
Србац невријеме - Фото: РТРС
Србац невријемеФото: РТРС

У Бијељини, вјетар је обарао дрвеће које је изазвало проблеме у саобраћају и електро-мрежи. Срушио је цријеп са зграде Основне школе "Свети Сава" у центру града, а штете је било и на крову једног објекта у Дворовима.

На подручју општине Брод невријеме је оштетило електро мрежу и већи број кровова на стамбеним и пословним објектима и ломило стабла.

Јако олујно невријеме и на подручју Српца.

Србац (Фото: РТРС)

Вјетар је носио крове, ломио и чупао стабла. Без струје је један дио општине. Како су нам потврдили у Електродистрибуцији Србац под напоном је само 30 од 140 трафостаница.

Србац (Фото: РТРС)

Без напајања струјом су Водовод и предајници на Мотајици.

У Градишци и околиним мјестима већи број помоћних објеката, башта и улица био је под водом, али већа штета није пријављена.

Градишка (Фото: Milan Pilipović/RAS Srbija)

Јак град, падао је на подучју Драксенића и Доње Градине. Причињена је штета на пољопривредним усјевима и објектима у Дервенти, Српцу, Бијељини и Лопарама. На подручју Сребренице, град је уништио комплетан род малине, а штета има и на објектима.

Противградна превентива дејствовала је са 106 ракета. 

Директор "Противградне превентиве Републике Српске" Тихомир Дејановић рекао је да су намјеравали да дејствују и на подручју Сребренице и Братунца, али да нису добили одобрење Аеродрома Тузла. Дејановић каже да опасност од невремена и даље постоји, јер са Алпа и Јадрана и даље долазе хладне ваздушне масе. Олујно невријеме с ледом и јаким вјетром захватило је и регион.