latinica  ћирилица
08/07/2019 |  07:47 | Аутор: СРНА

Свечана вечера у част шефова делегација учесница Самита

Предсједништво БиХ биће вечерас домаћин свечане вечере у част шефова делегација учесница Самита Процеса за сарадњу у југоисточној Европи /СЕЕЦП/.
Предсједништво БиХ - Фото: РТРС
Предсједништво БиХФото: РТРС

Вечера ће бити одржана у 20.00 часова у згради Предсједништва БиХ у Сарајеву.

Отворено ће бити само за званичне фотографе и сниматеље, а медијима ће бити достављене званичне фотографије са свечане вечере, саопштено је из Предсједништва.

Самит СЕЕЦП-а, чији је домаћин Предсједништво БиХ, биће одржан сутра на Јахорини.

Пленарна сесија шефова делегација учесница Самита СЕЕЦП-а биће одржана у хотелу "Термаг" у 9.15 часова, а уводна обраћања имаће предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, те чланови Предсједништва Жељко Комшић и Шефик Џаферовић.

За 9.45 часова најављено је усвајање Агенде Самита СЕЕЦП-а, а за 9.50 часова обраћања шефова делегација учесница Самита, те усвајање декларације, најављено је из Предсједништва БиХ.

Заједничко фотографисање предвиђено је у 9.05 часова, а изјаве за новинаре у 11.15 часова.

Акредитовани представници медијских кућа морају бити у хотелу "Термаг" најкасније у 7.30 часова због безбједносних провјера, а обавезни су да понесу лични документ који ћете дати на увид приликом уласка у објекат, гдје ће Самит бити одржан, наводи се у саопштењу.

Приступ ће бити дозвољен само лицима која имају акредитације Самита СЕЕЦП-а и која су прошле безбједносне провјере.

Из Предсједништва напомињу да ће током одржавања Самита бити безбједносних ограничења, те моле да се поштују добијене инструкције.