latinica  ћирилица
08/07/2019 |  08:06 | Аутор: Б92

Бразил шампион Јужне Америке! (ВИДЕО)

Фудбалери Бразила побиједили су Перу резултатом 3:1 у финалу Копа Америке.

Бразил је по девети пут у својој историји освојио Копа Америку, први пут од 2007.

"Селесао" је у финалу против Перуа примио први гол на турниру, али успио да дође до трофеја на својој Маракани.

Бразилци су из прве прилике постигли и први гол, када је Габријел Жезус успио да "промјеша" неколико одбрамбених играча Перуа, те да дода лопту Евертону који је био сам испред гола. Први погодак на мечу погледајте ОВДЈЕ.

Домаћин је наставио да напада и да ствара прилике, али се у 41. минуту десио шок – Тијаго Силва је случајно покупио лопту руком и то је био пенал за госте.

Одговорност код Перуанаца је преузео Паоло Гереро и постигао први гол против Бразила на шампионату. Једанаестерац Герера погледајте ОВДЈЕ.

Ипак, радост Перуа није дуго трајала. Неколико минута касније, у трећем минуту надокнаде првог полувремена, Жезус је искористио пропуст противничке одбране и мирним ударцем унутар шеснаестерца савладао голмана Галесеа. Жезусов гол погледајте ОВДЈЕ.

Бразилци су нападали и нападали, али нису могли до гола. Изгледало је као да ће мирно привести меч крају или постићи још неки гол, а онда је невиђену глупост направио Жезус.

Нападач Манчестер ситија је у 70. минуту неспортски фаулирао противника, зарадио други жути картон и запутио се ка свлачионици. Ту ситуацију погледајте ОВДЈЕ.

Он је затим, при изласку са терена, љутито "напао" ВАР технологију, те шутирао шта је стигао док није дошао до тунела.

Ипак, Перу није успјевао да искористи предност играча више, а велику глупост направио је дефанзивац Перуа Карлос Замбрано, који је оборио Евертона у казненом простору. Лопту је на бијелу тачку ставио резервиста Ришарлисон и погодио за коначних 3:1.

Подсјетимо, претходно је Аргентина побиједила Чиле са 2:1 и освоји треће мјесто.