latinica  ћирилица
08/07/2019 |  08:18 | Аутор: СРНА

Мјестимично влажни коловози

На путевима у Републици Српској саобраћај се јутрос одвија редовно, по сувим и мјестимично влажним коловозима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Путеви (архива) -
Путеви (архива)

На свим дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона земље и камења на коловоз.

У току су деминерски радови на локалитетима Депонија пијеска "Вијуш" и "Доњи Клакар пет", због чега долази до получасовних обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Шамац, у периоду од 8.00 до 16.00 часова.

Због деминирања терена на деминерском радилишту "Клакари Доњи осам, 13 и 14", у општини Брод долази до привремених обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због санације клизишта, на ауто-путу Е-661 Градишка-Бањалука измијењен је режим одвијања саобраћаја.

У току је постављање камера за контролу брзине на ауто-путу Градишка-Бањалука, локалитет Маховљанске петље, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја.

На истом ауто-путу, због изградње наплатне станице "Чатрња", измијењен је режим одвијања саобраћаја.

У току је изградња и спровођење привременог система наплате путарине на ауто-путу "9. јануар", Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја.

Режим одвијања саобраћаја, због радова, измијењен је на дионици магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и на дионици Челинац-Котор Варош. Саобраћај се одвија наизмјенично једном траком.

Због радова на израдњи мини-хидроелектране на магистралном путу Котор Варош-Ободник, измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

Саобраћај се на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново, одвија наизмјенично, једном траком, због изградње мале хидроелектране Крупац на ријеци Жељезници.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

Саобраћај је, због покретања клизишта, потпуно обустављен на локалном путу Сводна-Брезици, општина Нови Град.

На локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, саобраћај се, због активираног клизишта, одвија једном траком, наизмјенично.

Због изградње источног транзита у Бањалуци, обустављен је саобраћај у Крфској улици, на дијелу од Улице цара Лазара до Улице патријарха Арсенија Чарнојевића.

У Федерацији БиХ на снази је обустава саобраћаја на мосту преко ријеке Пливе у Јајцу, на магистралном путу М-5, гдје се изводе санациони радови. За возила до седам тона алтернативни правац је Јајце-Језеро, а за возила преко седам тона Црна Ријека-Мркоњић Град.

У току је санација тунела "Врандук два" на магистралном путу Зеница-Немила, гдје се саобраћа наизмјенично, једном траком. Током дана, због појачане фреквенције возила на овој дионици, могуће је формирање дужих колона у оба смјера.

У току су радови на реконструкцији раскрснице на магистралном путу М-5 на улазу у Витез, због чега је успорено саобраћање.

На граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од 30 минута.

Због безбједносних разлога, на граничном прелазу Брчко-Гуња забрањен је саобраћај за теретна возила и аутобусе.