latinica  ћирилица
08/07/2019 |  10:10 ⇒ 11:39 | Аутор: СРНА

Радмановић: СДА мисли да може сама владати

Замјеник предсједавајућег Представничког дома парламента БиХ Небојша Радмановић рекао је да је БиХ у блокади јер СДА мисли да може сама владати без друга два народа, а СНСД хоће координацију без прегласавања и равноправност, а управо се то не жели допустити.
Небојша Радмановић - Фото: РТРС
Небојша РадмановићФото: РТРС

- Тај неко је, видљиво, СДА. Имам утисак да послије сваких избора највећа политичка странка код Бошњака мисли да може сама владати и све урадити без договора са представницима друга два народа - нагласио је Радмановић.

Он за Вечерњи лист, издање за БиХ напомиње да је за Републику Српску неприхватљиво да услов за формирање власти буде годишњи национални програм за НАТО.

Радмановић истиче да има утисак да неко жели показати како БиХ не може функционисати, а то раде они који највише причају о БиХ.

- Ту се нешто мора мијењати и у врху СДА морају схватити да се тако више не може радити - рекао је Радмановић.

Он је нагласио да је ваљда јасно да СНСД, као водећа политичка странка међу Србима, од првог дана хоће да формира власт и да ради на европском путу.

Говорећи о утицају међународне заједнице, Радмановић је нагласио да су ОХР и један број дипломата потпуно изгубили компас и да не вјерује у њихову помоћ.

Према његовим ријечима, ако би у овом мјесецу био формиран Савјет министара, онда би се могло радити током августа, а ако се то пропусти онда Савјета нема до септембра или октобра.

Коментаришући информације да је десетак медија под надзором Обавјештајно-безбједносне агенције /ОБА/ БиХ, Радмановић је рекао да је то посљедица дугогодишњег рада и самовоље обавјештајне службе, а поготово у посљедње три године од када не функционише Комисија за надзор над радом ОБА.

Радмановић је нагласио да, ако званичници ОБА већ нису поднијели оставке, а требало је да то учине, онда ће бити смијењени чим буде формиран нови сазив Савјета министара.

Он је додао да ће након формирања новог Савјета министара почети са радом и Представнички и Дом народа Парламентарне скупштине БиХ.