latinica  ћирилица
08/07/2019 |  10:45 ⇒ 10:53 | Аутор: Б92

Колиндин случај пред Комисијом за сукоб интреса

Комисија за одлучивање о сукобу интереса одлучује да ли ће покренути поступак против предсједнице Хрватске због могућег примања недопуштеног поклона.
Колинда Грабар Китаровић - Фото: АП
Колинда Грабар КитаровићФото: АП

Одлуку о покретању поступка против Колинде Грабар Китаровић, та комисија би требало данас да донесе, а повод је преглед у приватној клиници.

Она је преглед у приватној поликлиници у фебруару платила 835 евра, а из рачуна је видљиво да је добила попуст већи од 68 евра, што је максимални износ поклона који смију да приме државни функционери.

Преглед је изазвао пажњу јавности. Медији су питали зашто је ишла у приватну поликлинику, а не у државну болницу, као и ко је платио преглед. Додатну пажњу изазвало је то што је клинику управо Грабар Китаровић отворила двије године раније.

Китаровић је потврдила да је била на прегледу, са објашњењем да сваке године ради магнетну резонанцу дојки и унутрашњих органа, јер има генетске предиспозиције за рак, а из њеног кабинета саопштено је да је преглед платила лично и да је изабрала приватну поликлинику јер тамо ради љекар код којег је раније обављала превентивне прегледе.