latinica  ћирилица
08/07/2019 |  11:14 | Аутор: СРНА

Додик честитао Mицотакису побједу на парламентарним изборима

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је Кирјакосу Мицотакису и његовој странци Нова демократија побједу на парламентарним изборима у Грчкој.
Милорад Додик - Фото: Screenshot
Милорад ДодикФото: Screenshot

- У име грађана БиХ и у лично име, упућујем Вам искрене честитке поводом преузимања дужности премијера Грчке и желим Вам пуно успјеха у обављању те одговорне функције - истиче се у Додиковој честитки.

Додик је изразио увјерење да ће у наредном периоду БиХ и Грчка наставити успјешну политичку, економску и културну сарадњу на обострану корист народа обе земље, саопштено је из кабинета српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ. 

- Увјерен сам да ће односи БиХ и Грчке у будућности бити још бољи и да ће сарадња двије земље наставити да се развија с обзриом да постоји низ могућности за њено унапређење у свим областима - истакао је Додик.

Према резултатима на основу 90 одсто пребројаних гласова, Мицотакисова Нова демократија освојила је 39,8 одсто гласова на изборима, а љевичарска партија Сириза, досадашњег грчког премијера Алексиса Ципраса, 31,5 одсто гласова.