latinica  ћирилица
08/07/2019 |  14:02 | Аутор: СРНА

Ђурић: Космет - генерацијска битка

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да је питање Косова и Метохије испит за сваку српску генерацију и генерацијска битка.
Марко Ђурић - Фото: РТРС
Марко ЂурићФото: РТРС

Он је поновио да је циљ свих потеза Приштине да одсјеку Космет од српске државе, да ограниче институционалну подршку Београда и нагласио да је ситуација са снабдијевањем Срба на сјеверу Косова основним животним намирницама и даље веома тешка, јер Приштина и даље настоји да на све начине спријечи достављање робе из централне Србије.

- Највише бих волео да могу да кажем да је снабдевање наших грађана на северу нормализовано, али бојим се да, због тврдоглавог истрајавања Приштине на таксама за робу из централне Србије, ситуација у догледно време неће бити нормална. Дакле, Приштина и даље настоји да нам отежа, али успевамо некако - рекао је Ђурић за Тањуг.

Он је апеловао на Србе на сјеверу Космета да не праве залихе, јер ће Србија, упркос тешкоћама и препрекама које поставља Приштина, наставити да налази начин да становништву доставља прехрамбене производе и лијекове и гарантује колико-толико стабилно снабдјевање.