latinica  ћирилица
08/07/2019 |  15:57 ⇒ 19:30 | Аутор: klix.ba

Драма на аеродрому у Сарајеву, сукобило се Ердоганово обезбјеђење са Граничном полицијом

Права драма одвијала се данас на писти сарајевског аеродрома када је дошло до сукоба између припадника Граничне полиције БиХ и чланова личног осигурања предсједника Турске Реџепа Тајипа Ердогана, сазнаје портал Кликс.
Драма на аеродрому у Сарајеву - Фото: klix.ba
Драма на аеродрому у СарајевуФото: klix.ba

Наиме, приликом слијетања авиона у којем се налазила делегације Републике Турске на челу са Ердоганом, чланови његовог осигурања су због недоличног понашања те одбијања процедура и редовне контроле дошли у вербални, а затим и кратки физички окршај са припадницима Граничне полиције БиХ која је надлежна за Међународни аеродром у Сарајеву.

Након препирке кренуло је нагуравање, а како сазнаје Кликс, чланови турског осигурања су из авиона извукли оружје те га ставили за појас, а све се смирило када је из авиона крочио Ердоган.

Овај догађај за Кликс је потврдио директор ГП БиХ Зоран Галић који је похвалио професионализам и реакцију Граничне полиције.

- Они који долазе у БиХ мораће поштовати законе БиХ, а не да покушавају бити изнад њих. Похваљујем реакцију Јединице Граничне полиције, јер да они нису били професионални и на нивоу на којем требају бити, дошло би до отвореног сукоба - рекао Галић је за Кликс.

Галић те додао како и чланови Предсједништва БиХ када путују у иностранство увијек поштују законе других држава.

Чланови Ердогановог осигурања и раније су, како сазнаје Клис, приликом долазака у БиХ исказивали арогантно и бахато понашање, а данас су изазвали реакцију Граничне полиције.

Иначе, делегација Турске борави у Сарајеву због самита Процеса сарадње Југоисточне Европе који се одржава на министарском и предсједничком нивоу у Сарајеву и на Јахорини.

Ердоган ће се данас састати са члановима Предсједништва БиХ, а затим присуствовати свечаној вечери.