latinica  ћирилица
08/07/2019 |  21:39 | Аутор: СРНА

Саопштена имена министара у новој грчкој Влади

Портпарол Владе Грчке Стелиос Пецас саопштио је данас имена министара у новој Влади премијера Кирјакоса Мицотакиса и истакао да ће нови министри сутра положити заклетву.
Киријакос Мицотакис (Фо­то: Ка­би­нет К. Ми­цо­та­ки­са) -
Киријакос Мицотакис (Фо­то: Ка­би­нет К. Ми­цо­та­ки­са)

Он је рекао да ће нови министри у подне по локалном времену положити заклетву на новим позицијама у предсједничкој палати у Атини.

Пецас је додао да ће први састанак новог кабинета грчког премијера бити одржан у сриједу, 10. јула, у 11.00 часова по локалном времену, јавила је грчка новинска агенција АНА.

Грчка агенција пише да је за замјеника премијера именован Панагијотис Пикраменос, за министра финансија Христос Стајкурас, а за новог министра за развој и инвестиције Спиридон-Адонис Георгијадис.

Дужност министра спољних послова преузеће Никос Дендијас, министра државне одбране Никос Панагијотопулос, министра за образовање и религијска питања Ники Керамеус, министра рада и социјалне заштите Гијанис Вруцис, министра здравља Василис Кикиљас, а дужност министра за животну средину и енергетику Костис Хацидакис.

Пецас је рекао да је за новог министра културе и спорта именована Лина Мендони, министра правде Костас Цијарас, за министра унутрашњих послова Панагијотис Теодорикакос, министра дигиралног управљања Кирјакос Пјеракакис, а дужност министра за инфраструктуру и саобраћај обављаће Костас Ахилеа Караманлис.

Он је истакао да је за министра поморства и острвске политике именован Гијанис Плакиотакис, за министра хране и пољопривредног развоја Макис Воридис, за министра цивилне заштите Михалис Хрисохоидис, а за министра туризма Харис Теохарис.

Према ријечима Пецаса, дужност државног министра преузеће Јоргос Герапетритис, док ће странка Нова демократија за предсједника грчког парламента предложити посланика Константиноса Тасуласа.