latinica  ћирилица
09/07/2019 |  10:03 ⇒ 10:09 | Аутор: Б92

Иван Шапоњић у Атлетику- трансфер каријере!

Српски нападач Иван Шапонић нови је фудбалер мадридског Атлетика.

Шапоњић на стадион Ванда метрополитано стиже из Бенфике, а Атлетико је платио пола милиона евра плус 50 одсто од сљедеће продаје. Шапоњић је у Бенфику стигао из Партизана 2016. године у трансферу вриједном три милиона евра.

Он од свог доласка у клуб није успио да се наметне па је већи дио боравка провео у Б тиму, док је у сезони 2017/18 био на позајмици у Цулте Варегему.

- Срећан сам што сам овдје. Атлетико је велики тим, један од највећих на свијету и биће одлична средина за мене - рекао је Шапоњић за шпанске медије.

Очекује се да Шапонић у клубу замијени Николу Калинића, и тако буде додатна опција у нападу за Дијега Симеонеа.

- Дошао сам да радим са једним од најбољих тренера на свијету и то ме много мотивише. Нисам имао прилику да разговарам са Симеономе, али се прикључујем тренинзима - додао је Србин.

Њему ће прилагођавање у Атлетику олакшати присуство словеначког голмана Јана Облака.

- Мало смо причали о Атлетику, рекао ми је да је то фантастичан тим, али да морам да радим напорно и ја сам спреман на то" - истакао је Шапоњић.

Иначе, ово је други играч који је љетос из Бенфике стигао на Ванда метрополитано, јер је нешто раније Атлетико озваничио трансфер Жоаа Феликса вриједан 126 милиона евра.