latinica  ћирилица
09/07/2019 |  13:44 | Аутор: СРНА

Дачић: Погршено интерпретирана изјава Борисова о Космету

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да је са министром спољних послова Бугарске Екатарином Захаријевом данас разговарао о недавним неспоразумима на релацији Београд-Софија до којих је дошло због погрешне интерпретације изјаве бугарског премијера Бојка Борисова о Космету.
Ивица Дачић (Фото: Анадолија) -
Ивица Дачић (Фото: Анадолија)

Он је нагласио да је са Захаријевом данас на маргинама састанка министара спољних послова држава учесница ОЕБС-а у Високим Татрама анализирао оно што је Борисов стварно рекао и да то суштински мијења оно што је пренесено.

- Тако да ја мислим да смо сада разјаснили све детаље и то је веома значајно за наше односе - рекао је Дачић.

Он је нагласио да је било погрешне интерпретације на обје стране, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

- Очигледно је да и у Бугарској нису схватили на шта сам ја имао примедбе кад сам говорио. Мислили су да ја нападам Борисова због онога како је, заиста, рекао, а не због интерпретације у нашим медијима", појаснио је Дачић.

Према његовим ријечима, посебно је долило уље на ватру то што је премијер самопоглашеног Косова Рамуш Харадинај подржао оно што је рекао Борисов и испало је да је Бугарска стала на страну самопроглашеног Косова.

- Веома је битно да се отклоне неспоразуми и као што је Борисов рекао - идемо даље. Поздрављам га и желим да идемо даље чврсто држећи страну једни другима и имајући пуно разумевања за све проблеме - истакао је Дачић након састанка са Захаријевом.