latinica  ћирилица
09/07/2019 |  21:10 | Аутор: СРНА

Завршен 22. Камп омладине Црвеног крста Српске

Показном вјежбом пружања прве помоћ и додјелом диплома и захвалница у Ријечанима Горњим код Модриче вечерас је завршен 22. Камп омладине Црвеног крста Републике Српске.
Модрича: 22. Камп омладине Црвеног крста РС - Фото: СРНА
Модрича: 22. Камп омладине Црвеног крста РСФото: СРНА

Генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Ђоко Михајловић рекао је на свечаном затварању да су млади завршном вјежбом показали добро знање стечено током десетодневног кампа, у коме су учествовала 72 активиста Црвеног крста из 40 градова и општина Републике Српске.

- Циљ кампа је да се Организација црвеног крста омасови члановима који својим знањем и вјештинама могу допринијети реализацији програмских циљева и задатака најмасовније организације у Српској - рекао је Михајловић.

Он је напоменуо да од учесника кампа очекује активан рад у својим организацијама и стављање на располагање локалним срединама у случају природиних и других непогода.

Предсједник Конференција младих Црвеног крста Репбулике Српске Андрија Андрић рекао је да је успјех окупити велики број младих који су заинтересовани за волонтерски рад.

- Камп је прилика да се млади активирају, друже и да стекну знања и вјештине које могу користити у животу - рекао је Андрић.

Он је напоменуо да су током Кампа реализовани курсеви прве помоћи, реалистичког приказа стања и повреда, зависности и обољења, те курс о познавању покрета Црвеног крста.

Координатор за младе Црвеног крста Републике Српске Веселинка Тробок рекла је да ће сутра почети Љетна школа подмлатка Црвеног крста Републике Српске.

Она је навела да је свечано отварање школе, која ће у Спортско-рекреативном центру Ријечани Горњи трајати 10 дана, планирано у 17.00 часова.