latinica  ћирилица
09/07/2019 |  22:04 | Аутор: Б92

Квалификације за ЛШ: Судува одољела Звезди!

Фудбалери Црвене звезде ремизирали су без голова са Судувом у Литванији, у првом мечу првог кола квалификација за Лигу шампиона.
Црвена звезда - Судува (фото:B92/PT) -
Црвена звезда - Судува (фото:B92/PT)

Црвено-бијели су доминирали током већег дјела меча, константно притискали одбрану домаћег тима, али је заказала завршница српског шампиона.

Од 17 шутева само је пет ишло у оквир гола, али ниједан од тих пет није био претјерано велика опасност за голмана Кардума.

Пријетили су играчи Звезде са свих страна, покушавали преко Марина, Иванића, Бена, тукли су са дистанце Јовичић и Јованчић, из другог плана се убацивао Родић, али је "бункер" Судуве био непробојан.

Ричмонд Боаћи је ријетко добијао употребљиве лопте, а ништа се није промијенило ни уласком Милана Павкова, као ни Вукановића у завршници.

Дебитовао је Шпанац Хосе Антонио Кањс, али је 20 минута било премало да покаже колико има да понуди овом тиму.

С друге стране, Судува је показала "зубе" и неколико пута опасно запријетила тиму Владана Милојевића, посебно у другом полувремену када је Чебурин промијенио систем игре и замијенио позицију офанзивним играчима.

У неколико наврата је Милан Борјан био у тешкој ситуацији, а имао је и мало среће, па је на крају остало 0:0.

Реванш је сљедеће седмице на стадиону "Рајко Митић", 16. јуна од 20.45.

Бољи из овог двомеча ће у другом колу квалификација играти са побједником дуела између финског ХЈК Хелсинкија и ХБ Торшавна са Фарских острва.

Поражени ће у другог коло квалификација за Лигу Европе на мегдан екипи Тре Пене из Сан Марина.