latinica  ћирилица
10/07/2019 |  08:03 ⇒ 08:36 | Аутор: Б92

Потврђено: Вулину, генералу и пуковницима забрањен улазак на Космет

Министру одбране Србије Александру Вулину и делегацији војног здравства забрањен је улаз на Косово и Метохију, саопштено је из Вулиновог кабинета, пренијела је ТВ Прва.
Косово - Фото: Getty Images
КосовоФото: Getty Images

Још једном се показало да Рамуш Хардинај лаже, каже се у саопштењу, и додаје да Вулину и делегацији није дозвољено да посјете Клиничко-болнички центар у Косовској Митровици.

Медији су прије пар дана пренијели да је Приштина донијела одлуку да се свим српским званичницима забрани улазак на Космет.

Међутим, премијерка Србије Ана Брнабић огласила се након тога, рекавши да јој је премијер самопроглашеног Косова Рамуш Харадинај рекао да то није тачно.

У одговору који је стигао из Приштине наводи се само да "нису у могућности да позитивно одговоре на захтјев".

- Још једном се показало да Рамуш Харадинај лаже - наведено је у саопштењу.

Приштина је, наводи се, још једном прекршила Бриселски споразум, а овога пута су се на листи званичника који не могу на Космет, поред Вулина, нашли и љекари.

Из Министарства одбране Сребије наводе да је планирана посјета имала искључиво хуманитарни карактер и да су представници Министарства и ВМА са челницима КБЦ Косовска Митровица намјеравали да разговарају о унапређењу сарадње коју та институција посљедњих шест година има са ВМА и даљој помоћи том медицинском центру у коме се лијече и Срби и Албанци са Космета.

У делегацији су били Вулин, начелник Управе за војно здравство, бригадни генерал др сци. мед. Угљеша Јовичић и представници ВМА - начелник ВМА, пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић и начелник Сектора за лијечење доцент, др сци. мед Ненад Ратковић.