latinica  ћирилица
10/07/2019 |  11:14 ⇒ 19:34 | Аутор: РТРС

Вишковић у Модричи: Посао за 80 радника; Приоритет изградња насипа (ФОТО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић отворио је данас у Модричи нови пословно-производни погон у предузећу Алфа.

Отварањем новог погона овог предузећа, у који је уложено више од два милиона КМ, обезбијеђен је посао за 80 радника.

Вишковић је рекао да је ова фабрика, са више од 450 радника, и до сада имала респектабилну производњу која се сва извози за аустријског купца. Навео је да Влада мора да подржава оваква предузећа, јер се без реалног сектора и нових радних мјеста не може кретати напријед.

Вишковић је додао да ће Влада оваквим фабрикама бити на располагању као сервис и подршка и са послодавцима креирати амбијент који ће омогућити да несметано раде.

Наченик општине Модрича Младен Крекић рекао је да је Модрича мало градилиште и најавио да ће, осим данас отвореног погона, ускоро бити отворен и нови центар који ће такође запослити 80 радника.

Власник фабрике обуће Алфа, Илија Јевтић рекао је да је до краја године у плану запошљавање још 40 радника. Навео је да фабрика недељно произведе 40.000 пари обуће.

Прије свечаног отварања новог погона, премијер Српске се састао са начелником општине Модрича.

Вишковић је након састанка рекао да је изградња одбрамбеног насипа на ријеци Босни приоритет модричке општине који ће Влада Републике Српске у наредном периоду финансирати кредитним средствима Свјетске банке.

Он је истакао да ће реализацијом пројекта, чија је вриједност 8.000.000 КМ, дефинитивно бити ријешен проблем поплава у Модричи.

Подсјетио је да је током мајских поплава Влада Републике Српске интервентно реаговала на подручју Модриче, гдје је очишћен западни латерални канал и спријечено плављење.

- У завршној фази је изградња кружног тока у Модричи који са 450.000 КМ фанансира Влада и предузеће Путеви Републике Српске - навео је Вишковић.

Он је истакао да је Влада у разговорима са Европском инвестиционом банком кандидовала наставак пројекта изградње водоводне и канализационе мреже за коју је раније, уз подршку Владе, обезбијеђено 5.000.000 КМ.

Фото: РТРС

Начелник Модрича рекао је да су, осим капиталних пројеката, изградња одбрамбеног насипа и завршетка канализационе мреже, приоритети у овој општини, као и изградња кишне канализације, те асфалтирање улица у новим насељима.

- На састанку је разговарано и о стању у области привреде, као и о социјалној ситуацији у Модричи која је оцијењена као добра - навео је Крекић.

РТРС/СРНА