latinica  ћирилица
10/07/2019 |  12:27 ⇒ 12:27 | Аутор: Агенције

Улцињ: Вјетар носио цријеп са кућа и ломио дрвећа

Мини циклон који је захватио Улцињ нанио је велику штету домаћинствима и проблеме на електро-мрежи, а у насељима Лиман, Пињеш и Метеризи јак вјетар носио је црепове са кућа и ломио дрвеће.
Хаос на улцињској Великој плажи (Фото:rtcg.me) -
Хаос на улцињској Великој плажи (Фото:rtcg.me)

Приопадници Службе заштите и спасавања јутрос су крчили пут од Улциња ка Ади Бојани од десетина оборених стабала, преносе црногорске Вијести.

Начелник Службе заштите и спасавања Саубих Мехмети рекао је да је већина прикључних путева у насељу Штоју и даље блокирана обореним стаблима, као и неки прступни путеви кућицама на Ади Бојани.

- У Лиману једна кућа је остала без крова, а у Ђернама три. Испод Старог града борови су пали на три аутомобила страних регистарских ознака и начинили велику материјалну штету - навео је Мехмети.

Он је додао да су у синоћном невремену штету претпјели и закупци купалишта, а да ће уклањање оборених стабала на Ади трајати најмање два дана.

Закупац купалишта "Ђовани бич" Марко Шкреља рекао је да је претрпио огромну штету и навео да је неупотребљиво свих 350 сунцобрана.

- На сусједној "Копакабани" уништено је 600 сунцобрана. Око 30 одсто од 1.800 лежаљки на обје плаже више нису употребљиве, а вјетар је однио и сунђере - рекао је Шкреља.

Велико невријеме захватило је синоћ и Бар.