latinica  ћирилица
10/07/2019 |  12:52 | Аутор: АТВ

Квалификације за ЛЕ: Радник дочекује Спартак

Друге европске квалификације фудбалери Радника дочекују са оптимизмом. Бијељинци сматрају да су равноправан ривал Спартаку из Трнаве који је смањио буџет и има потпуно другачију екипу него прошле сезоне.
Лига Европе (Фото:атвбл) -
Лига Европе (Фото:атвбл)

То што се прва утакмица игра у Бањалуци и није неки хендикеп за Радник каже тренер Младен Жижовић и додаје да његова екипа није навикла на велику подршку навијача. Зато позива све фудбалске фанатике да сутра буду уз овај клуб у још једној историјској утакмици. Радник није без шанси у овом двомечу сматра млади тренер.

- Они нас апсолутно не познају, док смо ми пратили њихове утакмице. Смањили су буџет, сада износи два милиона евра. Читав први тим су промијенили, остао је само капитен Грендел који ће играти сутра против нас. И то нам је олакшавајућа околност. Сви наши играчи су спремни и здрави што је најбитније. Мислим да су шансе 50-50 - рекао је Жижовић.

Жижовић је још једном истакао да је Радник у прошлости био потцијењен и да је добрим резултатима у домаћим такмичењима показао квалитет. Сваки резултат без примљеног гола би задовољи једини клуб из Републике Српске који је ове сезоне изашао у Европу. Остале су још мале дилеме у вези са саставом, а у првих 11 сигурно ће бити капитен и мозак екипе Велибор Ђурић.

- Они су направили велики успјех прошле године пласманом у групну фазу Лиге Европе. Поштујемо њихове резултате, али свјесни смо да је ово потпуно другачија екипа. Имамо своје шансе и вјерујем да смо равноправни у овом двомечу - рекао је Ђурић.

Фудбалери су у доброј форми истиче тренер Радника који напомиње да је пауза између двије сезоне била веома кратка.

Најављен је долазак 500 навијача Спартака у Бањалуку, док је Радник за своју публику организовао долазак на Градски стадион из Бијељине. Утакмица првог кола квалификација за Лигу Европе игра се сутра од 19 часова.