latinica  ћирилица
10/07/2019 |  13:15 ⇒ 13:22 | Аутор: СРНА

Миличевић напустио сједницу Скупштине општине

Начелник општине Теслић Милан Миличевић данас је напустио засједање Скупштине општине и најавио да више неће бити на сједницама све док њима присуствује предсједник теслићког СНСД-а Драган Богданић.
Теслић - Скупштина општине - сједница - Фото: СРНА
Теслић - Скупштина општине - сједницаФото: СРНА

Миличевић тражи да истражни органи испитају оптужбе одборника СНСД-а против њега да је учестовао у наводном организовавњу и плаћању, те подмићивању неких људи ради премлађивања појединаца, укључујући и сина Драгана Богданића.

Он тврди да је ријеч о "измишљотинама које је изнио одборник СНСД-а Срђан Кљечанин, евидентираним у записнику", те истиче да је поднесена пријава надлежним органима.

Миличевић је истакао да је на истражним и правосудним органима да провјере тврдње Илије Павловића, који је 17. априла физички напао Драгана Богданића.

- Павловић је оптужио Богданића да га је ангажовао да претуче мог најмлађег сина. Али, тиме ће се бавити истражни и правосудни органи. Док се не дође до правих информација не желим бити присутан на сједницама са Богданићем - поручио је Миличевић и истакао да његово одсуство неће угрозити рад Скупштине општине, јер ће присутвовати замјеник начелника и начелници одјељења.

Предсједник теслићког СНСД-а Драган Богданић каже да је изненађен поступком начелника општине да напусти сједницу локалне Скупштине, те је одбацио оптужбе на његов рачун.

- Знам да када су људи у некој тешкој ситуацији траже излаз, али ово није начин како да се поступи, с обзиром на то да је /Миличевић/ начелник свих грађана и да наш приватни однос нема везе са радом Скупштине - рекао је Богданић и поручио да не бјежи од одговорности ако је утврде истражни органи са којима је спреман сарађивати.

Богданић је поручио да локална Скупштина треба да ради.

- Клуб одборника СНСД-а са својим коалиционим партнерима који у овом моменту броји 18 одборника сигурно ће да настави са радом. Ове кризе које се дешавају, у СДС-у је њихов унутарстраначки проблем и желим да они то превазиђу сами и да у то не увлаче СНСД - рекао је Богданић.

Предсједник Клуба одборника СДС-а Милан Касаповић каже да одлазак Миличевића није угрозио рад Скупштине општине с обзиром да је присутан његов замјеник и начелници одјељења.

- С обзиром на то да су у посљедње вријеме у јавности били доступне озбиљне пријетње упућене начелнику /Милану Миличевићу/ и његовој породици, он је донио одлуку да на данашњој сједници не присуствује у истим просторијама са одређеним лцима, који су у тим медијима окаректисани као налогодавци - рекао је Касаповић.

Предсједник Клуба одборника СНСД-а Мишо Стојановић оцијенио је да је начелник Миличевић направио грешку напуштањем сједнице локалне Скупштине.

- Уколико Миличевић има одређене личне проблеме и несугласице са Драганом Богданићем, они то треба на другом мјесту да ријеше. Начелник општине јесте дужан да присуствује сједницима Скупштине општине и да нам да образложења и одговори на нека питања - рекао је Стојановић.

Одборник СП-а Драгутин Шкребић каже да се наставља политичка криза у овој локалној заједници, коју је требало да ријеши референдум за опозив начелника општине, који је одржан 3. марта, на којем Миличевић није опозван.

Он каже да је Социјалистичка партија била за спровођење референдума и да се пат позиција ријеши.

- Рачунали смо ако начелник изгуби изборе, да ће скупштинска већина изабрати свог начелника и да ће општина функционисати. Сви смо се изјаснили прије референдума да ћемо, уколико начелник добије подршку грађана, као одборници поднијети оставке и распустити Скупштину како би се изабрала нова већина која ће у складу са законом радити за добробит Теслића - рекао је Шкребић, додавши да до тога није дошло.

На данашњој 25. редовној сједници Скупштине општине одборници се изјашњавају о усвајању Плана капиталних инвестиција општине Теслић за период 2019-2021. године, Програму додјеле подстицајних средстава у пољопривреди у овој години, те и о другим питањима.