X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
10/07/2019 |  21:58 ⇒ 21:58 | Извор: klix.ba

Сарајево: Полиција са улица склонила 132 мигранта

Службеници сарајевске полиције у координацији са припадницима Службе за послове са странцима су данас у послијеподневним сатима са улица Сарајева у прихватне центре пребацили 132 особе, сазнаје Кликс.
Сарајево - мигранти (Фото: Аваз) -
Сарајево - мигранти (Фото: Аваз)

Портпаролка МУП-а Кантона Сарајево Сувада Кулдија потврдила је да је акција окончана у вечерњим сатима, али да ће полицајци у наредном периоду наставити са сличним активностима.

Чак 110 особа је са Жељезничке и Аутобуске станице превезено у прихватне центре у Ушивак и Делијаш, а 22 су пронађене на илиџанском терминалу.

- Три особе су стављене под надзор и пребачене у Имиграциони центар у Источном Сарајеву јер су представљање пријетњу по безбједност - истакла је Кулдија.

Полицијска акција је изведена са циљем спречавања и санкционисања свих облика незаконитог понашања миграната који у великом броју долазе у Сарајево.

Они незаконито бораве у бројним неадекватним односно напуштеним објектима те на јавним површинама што, према ријечима службеника сарајевског МУП-а, може утицати на безбједносну ситуацију.