latinica  ћирилица
11/07/2019 |  10:39 ⇒ 14:00 | Аутор: Агенције

Грчки медији: Повријеђена 13-годишња дјевојчица из Србије (ФОТО/ВИДЕО)

У невремену које је погодило полуострво Халкидики повријеђена је и 13-годишња дјевојчица из Србије, објавили су данас грчки медији.
Халкидики-невријеме (Фoтo:@Jacpoludek) - Фото: Тwitter
Халкидики-невријеме (Фoтo:@Jacpoludek)Фото: Тwitter

У солунску болницу "Гениматас" примљено је петоро дјеце повријеђене у невремену, међу којима је и дјевојчица из Србије, а медији наводе да нико није у животној опасности.

Наводи се да су дјеца, узраста од 3,5 до 13 година, пребачена у болницу током ноћи из мјеста Флогита и Неа Плаја.

- Ту су четири дјевојчице и један дјечак који су повријеђени, али нису у опасности. Једно дијете имало је повреде главе због којих је била неопходна операција, хоспитализовано је и није у опасности. Ради се о дјеци чије су породице из Грчке и из иностранства, а боравили су ту као туристи. Једна од дјевојчица, која има 13 година, српска је држављанка, а остала дјеца су Грци - речено је у тој болници.

Конзул Србије у Солуну Драгана Глишић изјавила је да међу страдалима у невремену на Халкидикију нема туриста из Србије и потврдила информацију да је лакше повријеђено шест држављана Србије.

Глишићева је рекла да је на Халкидикију уведено ванредно стање које ће трајати до вечерас.

Навела је да је невријеме мањих размјера погодило и Солун, гдје су у прекиду биле интернет везе, али да је сада у том граду сунчано.

Она је рекла такође да се за вечерас најављује нови талас невремена блажег интензитета у том дијелу Грчке.

- Грчки ватрогасци, војска и служба цивилне заштите су на терену, у Неа Мудањи је нови министар цивилне заштите Михалис Хрисохоидис - навела је Глишићева.

У снажном невремену на Халкидикију најмање шест особа, међу којима двоје дјеце, је погинуло а више од 100 повријеђено.

Према првим информацијама полиције, погинуло је двоје старијих туриста из Чешке, жена и осмогодишњи дјечак из Румуније, мушкарац и дјечак из Русије.