latinica  ћирилица
11/07/2019 |  13:56 | Аутор: Б92

Звезда представила Жандера: Дошао сам да освојим титулу

Нови фудбалер Црвене звезде, Бразилац Жандер Сантана, изјавио је да је дошао у Србију како би освојио титулу првака.
Жандер (Фото:FK Crvena Zvezda) -
Жандер (Фото:FK Crvena Zvezda)

Искусни лијеви бек стигао је у Звезду из кипарског Пафоса и задужио дрес са бројем 18.

- Срећан сам шшто сам дошао у Звезду и стекао привилегију да носим црвено-бели дрес. Свјестан сам величине клуба и значаја грба који ћу бранити. Имамо добар тим и очекујем да остваримо успјех и ове сезоне. Осјећам се веома спремно, од доласка тренирам интензивно и једва чекам прилику да дебитујем - рекао је Жандер на промоцији на стадиону "Рајко Митић".

Жандер каже да не осјећа притисак великог очекивања јавности, прије свега због лоших искустава Црвене звезде са Бразилцима.

- Не осјећам притисак због очекивања јавности или претходног учинка мојих сународника. Свако је играч за себе. Дошао сам да освојим титулу и спреман сам да преузмем одговорност - рекао је Жандер.

Он је открио и да се око доласку у Звезду консултовао са бившим везистом Партизана Сашом Марковићем, кога позаје са Кипра.

- Рекао ми је да је Звезда одличан избор и тек онда сам схватио величину клуба у који долазим. Дуго познајем и Томанеа, играли смо у Тондели заједно. Ради се о сјајном фудбалеру и сигуран сам да ће дати допринос на путу до нових успјеха - истакао је Жандер.