latinica  ћирилица
11/07/2019 |  14:50 ⇒ 14:50 | Аутор: СРНА

Галић: Потребна подршка других у борби против илегалних миграција

Директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић истакао је данас да ће припадници ове агенције наставити да дају максимум у борби против илегалних миграција, али да је, с обзиром на све сложеније стање на граници, потребна подршка других надлежних органа у БиХ, као и међународних организација.
Директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић - Фото: СРНА
Директор Граничне полиције БиХ Зоран ГалићФото: СРНА

Он је на састанку са замјеником министра безбједности у Савјету министара у техничком мандату Мијом Крешићем нагласио да је потребно хитно рјешавање проблема недостатка полицијских службеника у Граничној полицији.

Према његовим ријечима, то је неопходно за развој ове полицијске агенције и оперативно јачање Граничне полиције у граничној контроли и надзору граничног појаса, саопштено је из Граничне полиције.

На састанку Галића са директором Међународног аеродрома Сарајево Армином Кајмаковићем констатовано је да је контрола путника, захваљујући изузетном радном ангажману запослених у Граничној полицији и на Аеродрому, текла брзо и ефикасно те да ће се наставити досљедна примјена свих правила и прописа из области безбједности цивилног ваздухопловства.

Саговорници су разматрали могућност ангажовања већег броја полицијских службеника у Јединици граничне полиције Аеродром Сарајево, јер је током љетних мјесеци на овом аеродрому знатно повећан број летова и путника.

На састанку је било ријечи о досадашњој сарадњи Граничне полиције БиХ и Међународног аеродрома Сарајево, која је оцијењена изузетно успјешном, као и о будућим активностима.

Кајмаковић је упознао Галића о актуелним инфраструктурним пројектима, односно пројектима проширења сарајевског Аеродрома, којима ће се створити бољи услови за рад јединице Граничне полиције, наводи се у саопштењу.