latinica  ћирилица
11/07/2019 |  15:19 ⇒ 15:28 | Аутор: СРНА

Инвеститор из Аустрије заинтересован за вишемилионска улагања у Пале

Скупштина општине Пале усвојила је данас све закључке дневног реда, међу којим писмо намјере инвеститора из Аустрије који жели да уложи укупно 12 милиона евра у санацију и реконструкцију објекта у Пословно-индустријској зони Фамос, као и машине и производњу за израду столарије, та да запосли око 200 људи.
Сједница Сккупштине Општине Пале - Фото: СРНА
Сједница Сккупштине Општине ПалеФото: СРНА

Начелник општине Бошко Југовић рекао је да му су одборници дали одређена овлаштења у вези са овим послом и да односи са инвеститором буду искључиво регулисани закупом објеката и инфраструктуре који ће бити у сразмјери са величином улагања.

- Имам интерес да штитим општину, а од инвеститора ћемо тражити банковне гаранције и све што ће доказати његову озбиљност. Ако буде све у реду, даћемо му шансу, а његова обећања су да ће улагати у реконструкцију објеката, набавити нове машине и покренути производњу за израду столарије - рекао је Југовић новинарима након сједнице.

Југовић је навео да је новом производњом предвиђена израда столарије од дрвета, метала, кухињски елементи, прозори, односно све оно што је потребно за изградњу апартмана на подручју Инсбрука.

Он је нагласио да је најважније да инвеститор неће бити конкуренција локалним произвођачима и да се неће бавити примарном прерадом дрвета, него ће користити овдашње полупроизводе које ће дорађивати.

Југовић је истакао да је ово озбиљна прича која ће омогућити запошљавање кадра чија је едукација планирана у Средњошколском центру "Пале", додавши да је ријеч о једном одјељењу за ученике који ће радити на це-ен-це машинама.

Он је навео да је на сједници било ријечи и о безбједности саобраћаја на подручју општине и да су са надлежном агенцијом направили нову одлуку која ће општини дати зелено свјетло за израду стратегије у интересу свих грађана.

Предсједник Скупштине општине Пале Синиша Ласица рекао је да су сви одборници данас гласали једногласно, да су показали висок степен толеранције, те се нада да ће врло брзо добити резултат преговора начелника Југовића са потенцијалним улагачем из Инсбрука.