latinica  ћирилица
11/07/2019 |  16:44 ⇒ 16:58 | Аутор: РТРС

Квалификације за ЛЕ: Радник у Бањалуци са Спартаком

Фудбалери бијељинског Радника угостиће вечерас у Бањалуци екипу Спартака из Трнаве, у квалификацијама за Лигу Европе.
Радник Бијељина  (FK Radnik/facebook) -
Радник Бијељина (FK Radnik/facebook)

Бићу задовољан сваким резултатом без примљеног гола, поручио је Младен Жижовић, тренер Радника, уочи прве утакмице првог кола квалификација за УЕФА Лигу Европе са Спартаком из Трнаве.

- Одрадили смо квалитетне припреме. Гледали смо меч Спартака са Спартом из Прага и упознали смо их, док они нас не познају најбоље. Када узмемо у обзир да је Спартак промијенио готово цијели тим овог љета, а од играча који су остали неће бити капитена Грендела, који је повријеђен, вјерујем да су шансе пола-пола. Неће бити ни нападача Јилмаза, па вјерујем да ће нам и то помоћи да изнивелишемо квалитет. Ми смо задржали готово исти тим, немамо повријеђених и покушаћемо позитивним резултатом да изненадимо цјелокупну спортску јавност. Позитиван резултат биће сваки без примљеног гола, јер бисмо на тај начин имали шансу да у реваншу обезбиједимо укупан успјех - сматра Жижовић.

Бијељинци ће улогу домаћина, умјесто у свом граду, због инфраструктурног критеријума, играти на Градском стадиону у Бањалуци. Надају се подршци љубитеља фудбала из града на Врбасу и групи својих навијача који ће захваљујући Управи ФК Радник и ангажману Градске управе доћи на утакмицу организовано. Подршка ће им сигурно требати с обзиром на најављени долазак око 500 навијача словачког тима.

Наступ на међународној сцени данас почињу и преостала два бх. представника. Широки Бријег ће угостити противника из Казахстана, док је Зрињски отпутовао у Сјеверну Македонију.