latinica  ћирилица
11/07/2019 |  17:22 | Аутор: СРНА

Бронзане кошаркашице награђене са по 10.000 евра

Влада Србије одлучила је данас да са по 10.000 евра у динарској противвриједности награди чланице женске кошаркашке репрезентације Србије и њиховог тренера Марину Маљковић за освајање бронзане медаље на Европском првенству у кошарци за жене, одржаном у Србији и Летонији од 27. јуна до 7. јула.
Влада Србије (Фото: Tanjug/SAVA RADOVANOVIC) -
Влада Србије (Фото: Tanjug/SAVA RADOVANOVIC)

На данашњој сједници, Влада је донијела и одлуку о отварању Конзулата Србије у турском граду Једрене, како би српским држављанима у тој земљи било олакшано обављање административних послова, а истовремено подстакнута економска сарадња и обезбијеђено повезивање привредника двије земље, саопштено је из Владе Србије.

Влада је усвојила и Програм за поједностављење административних поступака и регулативе "е-Папир" за период 2019-2021. године, који је предуслов за свеоубухватну и системску реформу јавне управе.

Усвојеним документом поједностављује се и дигитализује административни поступак који се односи на привреду, чиме се постиже сигурност, транспарентност и предвидивост пословног окружења и смањује административно оптерећење на привреду.

На сједници је усвојен и Акциони план за спровођење Стратегије превенције и сузбијања трговине људима, посебно женама и дјецом и заштите жртава за 2019. и 2020. годину, којим се стварају услови да се проактивно дјелује на идентификацији, заштити жртава и санкционисању одговорних за трговину људима.

Влада је данас усвојила и рјешење о додјели средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења, којим је 470 милиона динара /око 3,99 милиона евра/ распоређено на 150 институција и организација које су са својим пројектима учествовале на јавном конкурсу Министарства правде, расписаном у априлу ове године.