latinica  ћирилица
11/07/2019 |  17:41 ⇒ 20:55 | Аутор: СРНА

Поповић: Признање лажног геноцида намећу нам као нови услов ЕУ интеграција

Изјаве које ових дана дају поједини европски званичници јасно указују на то да се Србији поставља нови услов за европске интеграције, а то је да призна лажни геноцид у Сребреници и себе прогласи геноцидном државом, изјавио је лидер Српске народне партије Ненад Поповић.
Ненад Поповић - Фото: ТАНЈУГ
Ненад ПоповићФото: ТАНЈУГ

- Истичем да у Сребреници није било никаквог геноцида и да Срби никада неће прихватити да буду жигосани као геноцидан народ - поручио је Поповић, који је и министар у Влади Србије задужен за иновације и технолошки развој.

Према његовим ријечима, у Сребреници је било злочина, као што га је било и над српским народом који страдање својих невиних жртава обиљежава на Петровдан у Братунцу, саопштено је из СНП-а.

- Хиљаде невиних Срба, жена и дјеце, страдало је од руке злочинца Насера Орића и његових муџахедина, међутим, бриселска бирократија за српске жртве не показује интересовање - наводи Поповић.

Он сматра да је, због постављања нових понижавајућих услова за Србију у којима се тражи да призна лажни геноцид у Сребреници како би напредовала на путу ка ЕУ, неопходно преиспитати даљи процес европских интеграција ради заштите националних интереса Србије и српског народа.