latinica  ћирилица
11/07/2019 |  18:56 ⇒ 19:13 | Аутор: ТАНЈУГ

Инцидент у Мостару: Демонстранти гађали Човића флашама (ВИДЕО)

Након састанка представника радника Алуминија у згради ХДЗ БиХ у Мостару, Драган Човић је под пратњом у аутомобилу изашао из зграде, а онда се догодио инцидент у којем је повријеђено неколико особа, док су двије приведене, пренио је портал Кликс.
Демонстранти напали Драгана Човића - Фото: Screenshot/YouTube
Демонстранти напали Драгана ЧовићаФото: Screenshot/YouTube

Више од хиљаду демонстраната скандирало је "Драгане, лопове", а према аутомобилу у којем се налазио предсједник ХДЗ БиХ Драган Човић полетјеле су флаше и други предмети.

Возило у којем се налазио брзо је напустио простор испред страначке зграде, а током инцидента повријеђено је једно лице док их је двоје приведено.

Једној женској особи службеници Хитне помоћи указали су помоћ након што је задобила посјекотине од стаклене боце.

Како пише портал, испред зграде ХДЗ-а атмосфера је веома напета, а радници су поручили да се неће упутити ка згради Алуминија, гдје ће бити одржан нови састанак о судбини овог предузећа, већ ће чекати Драгана Човића да им он сам саопшти и детаље и закључке.

- Видјећемо хоће ли бити испуњена обећања. Или ћемо се вратити на старо или ће се кренути ка рјешавању проблема. Ми смо за поновно покретање производње. То захтијева финансијска средства, али још не знамо у којим количинама. Покушаћемо све да не дође до стечаја - рекао је Ромео Биокшић.

Радници су данас поручили да неће допустити да Алуминиј оде у стечај јер би то значио дефинитиван крај тог комбината. Они желе наставак рада, иако то значи издвајање енормне количине новца за поново покретање производње.