latinica  ћирилица
12/07/2019 |  11:07 ⇒ 11:09 | Аутор: СРНА

И.Сарајево: Предложен притвор за ухапшеног дилера

Окружно тужилаштво у Источном Сарајеву упутило је Основном суду Соколац приједлог за одређивање притвора мушкарцу чији су иницијали Е.С, код којег је пронађено више од 40 килограма дроге, као и суплемената за њену производњу, рекао је Срни портпарол Тужилаштва Невен Крамер.
Зграда Окружног тужилаштва у Источном Сарајеву (Фото: sarajevo-rs.com) -
Зграда Окружног тужилаштва у Источном Сарајеву (Фото: sarajevo-rs.com)

Притвор је предложен због основане бојазни да би осумњичени боравком на слободи могао уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе или трагове важне за кривични поступак, као и због нарочитих околности које указују да ће ометати кривични поступак утицајем на свједоке, саучеснике или прикриваче.

Приједлог за притвор упућен је и због бојазни да ће осумњичени поновити кривично дјело, да ће га покушати довршити или да ће учинити кривично дјело којим пријети, за која се може изрећи казна затвора од три године или тежа казна.

О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће судија за претходни поступак Основног суда у Сокоцу.

Полиција је јуче у Источном Сарајеву ухапсила Е.С. због посједовања више од 40 килограма марихуане и спида, вриједности између 150.000 и 220.000 КМ, као и суплемената за производњу дроге.

Начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац рекао је јуче да је претресом стана и помоћних објеката које је ово лице користило у Хиландарској улици у Источном Сарајеву пронађена велика количина дроге, између осталог, 16 килограма марихуане, 14 мобилних телефона и већи број новчаница.

Осумњиченом се ставља на терет да је починио кривично дјело неовлаштена производња и промет дроге.

Срна незванично сазнаје да је ријеч о Емину Селимићу из Сарајева.