latinica  ћирилица
12/07/2019 |  12:44 | Аутор: РТРС

У КПЗ Бањалука обиљежена крсна слава

Казнено поправни завод Бањалука обиљежио је крсну славу - Светог апостола Петра и Павла , у присуству сарадника и пријатеља установе.
У КПЗ Бањалука обиљежена Крсна слава - Фото: РТРС
У КПЗ Бањалука обиљежена Крсна славаФото: РТРС

Крсна слава КПЗ Бањалука - Петровдан, обиљежава се од 2011. године, када је епископ бањалучки Јефрем предложио и одобрио крсну славу установе и капеле унутар установе, узимајући у у обзир и живот Христових апостола који су, осим светости, имали и падова и посрнућа који су на најбољи начин исправљали покајањем.

- Крсну славу обиљежавамо од 2011. године у духу вјере и традиције и у кругу запослених и пријатеља установе. То је и прилика да покажемо заједништво, слогу и пошаљемо поруке мира, а свакако да свима помаже да имамо што боље резултате у раду у будућем периоду - истакао је директор КПЗ Горан Селак.

Између осталих, обиљежавању крсне славе присуствовали су директор Агенције за истраге и заштиту Перица Станић, директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум, омбудсмен за људска права у БиХ Љубинко Митровић, те представници извршне, судске и законодавне власти.

Казнено-поправни завод Бањалука и ове године је добио високе оцјене и признања за примјеран рад од међународних и домаћих институција, а у руководству ове установе истичу да је то мотив више за запослене и руководство да још боље и ефикасније обављају повјерене задатке.