latinica  ћирилица
12/07/2019 |  14:26 | Аутор: СРНА

Пале: СДС прославио крсну славу странке - Петровдан

Светом архијерејском литургијом и ломљењем крсног колача у храму Успенија Пресвете Богородице, те полагањем вијенаца на Централно спомен-обиљежје погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата и славским ручком данас је на Палама своју крсну славу - Петровдан прославила Српска демократска странка.
Пале - СДС-слава странке - Фото: СРНА
Пале - СДС-слава странкеФото: СРНА

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић рекао је новинарима да СДС данас по 29. пут слави своју крсну славу - Свете апостоле Петра и Павла, као један од најважнијих датума ове странке од њеног оснивања.

- Ово је велики празник и за Републику Српску и за наш народ. Сматрам да је Петровдан 1990. године, када је основан СДС, један од најважнијих дана у историји Републике Српске - истакао је Шаровић.

Он је оцијенио да је СДС "мајка свих других политичких странака и покрета у Републици Српској" јер је, како је навео, од њега све почело и због тога га треба баштинити на најбољи могући начин.

Према његовим ријечима, Петровдан све људе добре воље у Републици Српској изнова радује, окупља и надхањује на јединство, успјех и напредак.

Он је истакао да су Пале веома важно мјесто не само за СДС него и за цијелу Републику Српску, јер је дубоко укоријењено у срцима свих српских патриота.

Предсједник Општинског одбора СДС-а Миодраг Ковачевић изразио је задовољство чињеницом да су Пале домаћин централне прославе крсне славе СДС-а и напоменуо да су ова општина, СДС и Република Српска у посљедњих тридесетак година тијесно повезани јер, како је навео, дијеле заједничку политичку историју.

Високи функционери СДС-а Милан Миличевић и Вукота Говедарица истакли су значај и улогу СДС-а у стварању Српске, те у име својих страначких колега потврдили спремност, вољу, саборност и одлучност да СДС настави свој пут државнотворне странке, чији је најважнији циљ очување Републике.

- СДС и српски народ немају други пут осим пута саборности и јединства, јачања и очувања Републике Српске - поручио је Говедарица.

Овим ставовима придружила се и посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Весна Ећим-Злојутро, сагласивши се са руководством странке да је СДС спреман да изврши реформе које су неопходне у Републици Српској.

Она је честитала Петровдан свим православним породицама чија је ово крсна слава, као и партијским колегама.