latinica  ћирилица
12/07/2019 |  14:51 | Аутор: СРНА

У суботу претежно облачно

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује претежно облачно са повременом кишом и локалним пљусковима са грмљавином, а понегдје је могућ и град.
Облачно - Фото: РТРС
ОблачноФото: РТРС

Јутро ће бити претежно облачно и суво, само на крајњем сјеверу понегдје може бити краткотрајне кише, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Прије подне киша ће падати прво на сјеверу и западу, а током дана захватиће све крајеве, те ће у другом дијелу дана бити нестабилно са честом кишом и локалним пљусковима са грмљавином, док је понегдје могућ и град.

Јутарња температура ваздуха износиће од 13 до 18, а дневна од 19 до 25, на југу до 27 степени Целзијусових.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, сјеверног смјера, у Херцеговини прије подне јужног, а послије подне сјеверног, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха измјерена у 14.00 часова: Бјелашница осам, Калиновик 16, Хан Пијесак 18, Иван седло 19, Соколац 21, Приједор, Бугојно и Мркоњић Град 22, Бањалука, Невесиње, Зеница и Сребреница 23, Фоча, Бихаћ, Сарајево и Тузла 24, Билећа, Добој, Вишеград, Зворник, Рудо и Требиње 25, Бијељина и Брчко 26, Мостар 28, те Неум 29 степени Целзијусових.