latinica  ћирилица
12/07/2019 |  15:13 ⇒ 15:54 | Аутор: РТРС

Демантиј Ивана Бегића

Иван Бегић данас је демантовао текст који је РТРС јуче преузела са портала бањалука.нет, под називом "Од најава до фикције: Шта се догодило са Станивуковићевим петицијама?"
Иван Бегић -
Иван Бегић

Демантиј Бегића преносимо у цијелости:

Поштовани,

Цијенећи углед РТРС-а који има у нашем граду и Републици, потребу објективног и правовременог информисања, те сматрајући здраворазумским потезом, од Вас захтијевам да објавите овај деманти у цјелости, уз јавно извињење редакције због изнесених неистина.

Наиме, на Вашем порталу је дана 11.7. текуће године објављен чланак под називом "Од најаве до фикције: Шта се догодило са Станивуковићевим петицијама?" (линк: httpс://www.ртрс.тв/вијести/вијест.пхп?ид=344009), преузетом од портала бањалука.нет, у којем се износи низ нетачних, непотпуних информација, као и изношење информација у којима се помињем ја лично, а које немају везе са реалношћу, већ су плод нечије, очито злонамјерне, маште.

Наиме, у поменутом тексту се износи сљедеће:

"Бегић станује у Драшковој вили?

Ако је судити по садржају дописа који је Скупштина града 24. априла ове године упутила Ивану Бегићу, чини се да овај, Станивуковићев сниматељ и, однедавно, и предсједник Младих ПДП-а, станује у његовој вили на Петрићевцу?!

Наиме, Бегић је, подносећи иницијативу, као мјесто становања навео Улицу Раде Кондића 3, на којој се, заправо, налази Станивуковићева вила. У случају других петиција, упућиваних Скупштини града, Станивуковић је као сопствену адресу становања наводи управо Улицу Раде Кондића 3.

Занимљиво је и да се Бегић донедавно у јавности представљао као новинар, не наводећи, међутим, за који медиј ради. Однедавно, представља се искључиво као политичар, и то предсједник Младих бањалучког ПДП-а. На ову функцију постављен је послије Станивуковићевог именовања за предсједника Градског одбора ПДП-а."

Да је креатор ове писаније провјерио иједну информацију коју је изнио знао би да је физички немогуће да ја живим у "Драшковој вили", како се наводи у тексту јер се поменути објекат налази у потпуно другој улици, на адреси Боже Николића бб (што се види са карте која се налази у прилогу), док сам ја пријављен на адреси Раде Кондића 3.

Надаље, неспорно је да сам могао навести адресу сједишта Партије како би ми тамо стигла пошта, па би сте ви конструисали податак да ја живим у Партији.

Оно што је једина истина јесте да сам ја пријављен на адреси Раде Кондића 3 у бањалучком насељу Петрићевац, те да живим као подстанар у стану који се налази такође на Петрићевцу. На истој адреси је пријављен и мој колега, пријатељ народни посланик Драшко Станивуковић. Ради се о адреси на којој се он налазио од рођења, а ја сам га замолио да се пријавим код њега, будући да нисам власник, нити имам икога од ближе или даље родбине ко је власник некретнике гдје бих ја могао бити пријављен.

Што се тиче мог представљања као новинара, истина је да сам радио као новинар, те као уредник на информативним порталима приједор24.com и бањалука24х.com, те када сам се активно укључио у политичку партију сматрао сам да мој даљи рад на истима не би био у складу са новинарским кодексом (што Вама очито није проблем), те сам одлучио да више не радим на тим пословима. Своју личну потребу за писањем сам пронашао у медија тиму Партије демократског прогреса, као и Градског одбора ПДП-а Бањалука.

Једини тачан податак је да сам предсједник Младих демократског прогреса у Бањалуци, и то након изборне конференције уз максималну подршку свих чланова Градског одбора, руководства партије, републичке организације Савјета младих, без иједног гласа против мог именовања.

Такође, захтијевам да уклоните и то ОДМАХ дописе које су упућени мени лично из Градске управе јер се ради о допису који је упућен мени лично и који као такав подлијеже свим правима које ја као грађанин имам по Закону о заштити личних података.

Уколико то не урадите, у консултацијама са нашим правним тимом ћу поднијети тужбу због клевете, те пријаву надлежним агенцијмама и организацијама за медије, те пријаву Агенцији за заштиту личних података.

Сматрам неопходним да се испита ко је, очито из Градске управе, фотографисао и јавности учио доступним моју приватну пошту, што предстваља кршење Кривичног законика Републике Српске.

У другом дијелу чланка који се односи на петиције су такође изнешене ноторне неистине, очито инструисане политичким мотивима, а у циљу дискредитовања господина Станивуковића као будућег Градоначелника Бањалуке.