latinica  ћирилица
12/07/2019 |  16:15 ⇒ 18:00 | Аутор: РТРС

Лопаре: Против власника рингишпила биће поднесена кривична пријава

Седам лица је повријеђено при паду рингишпила у Мачковцу код Лопара. Помоћ им је указана у локалном Дому здравља. Надлежни најављују покретање прекршајног и кривичног поступка против власника рингишпила.

Дежурни љекари Хитне службе у Дому здравља Лопаре одмах су реаговали и утврдили да нико од седам пацијената, старости од 10 до 20 година, није задобио теже повреде. Све се на срећу завршило добро, и пацијенти су код својих кућа.

- Нико није упућен на болничко лијечење. Пар пацијената је упућено на додатну дијагностику да се види да ли има прелома. Углавном су у питању контузије, удар, бол и слабија покретљивост, повреде главе, шаке, наткољенице, кољена - изјавио је доктор у Хитној служби Лопаре Зоран Симеуновић.

Нико од очевидаца у Мачковцу није желио говорити о овом догађају пред камером, иако су неки радили у непосредној близини пада рингишпила. Грађани у Лопарама узнемирени су због овог несретног случаја и истичу да би надлежни органи требало да се овим случајем позабаве.

Пропуст је био, јер власник рингишпила није имао употребну дозволу за локацију у Мачковцу код Лопара, саопштено је из Републичког инспектората. Зато ће предузети прекршајне мјере, док ће надлежни истражни органи утврдити да ли је власник рингишпила и кривично одговоран.