latinica  ћирилица
12/07/2019 |  16:26 | Аутор: РТРС

Бањалука: У насељу Обилићево пуштена у употребу кружна раскрсница

Новоизграђена кружна раскрсница у насељу Обилићево, на укрштању Источног транзита са Крфском улицом, пуштена је данас у употребу.
Кружни ток у Обилићеву  (Фото:banjaluka.rs.ba) -
Кружни ток у Обилићеву (Фото:banjaluka.rs.ba)

Замјеник градоначелника Срђан Амиџић, који је обишао нови кружни ток, изјавио је да градска администрација наставља са модернизацијом градских саобраћајница, укључујући и изградњу нових кружних раскрсница.

Он је нагласио да је ова раскрсница од посебног значаја с обзиром на то да се на овој дионици очекује знатно повећање фреквенције возила, по комплетирању изградње Источног транзита.

– У Обилићеву се у протекле двије и по године много градило, а дио пројеката још је у реализацији. Уз Источни транзит, ничу нове пјешачке и бициклистичке стазе, а упоредо с тим ради се на продужењу транзита – казао је Амиџић и подсјетио да је на овој локацији недавно постављен и терминал “Бл бајка“.

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић, истакао је да се очекује да ће на овом укрштање у будућности бити знатно повећана фреквенција возила.

-Када се пусти у функцију дио Источног транзита код “Наприједовог“ стадиона, створиће се претпоставке за знатно растерећење саобраћаја, јер ће Источни и Западни транзит бити повезани преко новог моста на Врбасу – казао је Сандић. Он је додао да би, по тренутном темпу радова, већина предвиђених послова на дионици Источног транзита која је у градњи требала бити завршена у наредна два мјесеца.

Како је планирано, ускоро би требала бити окончана јавна набавка за изградњу још једне кружне раскрснице у граду, и то на укрштању Солунске и Козарске улице. Поред тога, са “Путевима РС“ раније је договорена изградња три велике кружне раскрснице на Источном транзиту, и то код “Леснине“, на Булевару Милутина Миланковића и на раскрсници код “Хиперкорта“.

Предсједник Савјета Мјесне заједнице Обилићево Оливер Гачић изразио је задовољство због значајнијих улагања у разне јавне пројекте на подручју овог насеља.

-У посљедњих пар година, у Обилићеву је реализовано неколико значајних инфраструктурних пројеката, а посебно нас радује најављена градња моста у Доцу који би нас још боље повезао са центром града – истакао је Гачић.