latinica  ћирилица
12/07/2019 |  18:10 | Аутор: СРНА

Михајловић: Увести посебне наруквице за насилнике

Потпредсједница Владе Србије Зорана Михајловић изјавила је да данашњи случај родног насиља - убиства жене у Панчеву, показује да Закон о спречавању насиља у породици мора да буде побољшан додатним мјерама, попут увођења посебних наруквица за насилнике.
Зорана Михајловић - Фото: ТАНЈУГ
Зорана МихајловићФото: ТАНЈУГ

- Сматрам да Закон треба да се побољша увођењем мјера, како заштите жена, тако и мејра против насилника које већ имају европске земље. Увођење посебних наруквица за насилнике може бити једна од тих - рекла је Михајловићева, која је и предсједница Координационог тијела за родну равноправност у Србији.

Михајловићева је у изјави за јавност најоштрије осудила данашње убиство у Панчеву које је починио бивши муж жртве, истичући да ни за какво насиље не постоји оправдање.

Она је поручила да сваки облик насиља мора бити осуђен јавно, јер насиље није приватна ствар, апелујући на грађане да пријављују насилнике.

- Не постоји оправдање ни за један облик насиља, а када се деси овако нешто као данас у Панчеву онда је то за сваку осуду, јер представља пораз цијелог друштва. Још једном позивам све да реагују, не смијемо бити имуни на насиље, коме год да се дешава око нас - упозорила је Михајловићева.

У центру Панчева данас је мушкарац ножем напао бившу супругу и нанио јој повреде по врату и леђима, од којих је касније преминула у болници.