latinica  ћирилица
12/07/2019 |  18:50 ⇒ 13/07/2019 | 08:38 | Аутор: РТРС

Велимир Сакан тужио општину јер су пси луталице оштетиле његов аутомобил

Ријетко виђена ситуација забиљежена у Котор Варошу. Савјетник начелника oпштине, Велимир Сакан, тужио је инстутуцију од које прима плату, јер су пси луталице оштетиле његов аутомобил.

Савјетник начелника општине Котор Варош Зденка Сакана, Велимир Сакан, судски тражи да му Општина надокнади штету причињену у јулу прошле године. Лични аутомобил, паркиран испред зграде у којој живи, оштетили су пси луталице.

Наводно, Велимир Сакан, тражи обештећење од близу 5.000 марака. Толику штету, каже, проузроковали су пси у намјери да се домогну мачке скривене испод хаубе његовог аутомобила.

Начелник општине Зденко Сакан потврђује да је тужба у процедури. Kаже, његов савјетник Општину je тужио као грађанин.

- Аутомобил су оштетили пси. Постоји свједок који је то видио. Рекао сам да треба покренути судску процедуру и да вјештаци утврде шта је ту било. Општина ће стати иза тога - изјавио је начелник Зденко Сакан.

Анкетирани становници Котор Вароша разочарани су потезом Велимира Сакана.

Да грађани Котор Вароша имају проблем са псима луталицама, кажу и у опозиционом СНСД-у. Истичу да савјетник начелника oпштине треба да помогне у изналажењу рјешења, а не да посеже за тужбом.

- Уколико је господин Сакан овим потезом желио да покаже да ова власт лоше ради, а ми то годинама тврдимо, онда би евентуалну одштету требало да уплати у хуманитарне сврхе - истиче предсједник Општинског одбора СНСД-а Котор Варош Горан Кушљић.

Велимир Сакан је некадашњи посланик и делегат ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске. Док је био савјетник тадашњег српског члана Предсједништва БиХ Младена Иванића за његово име je везивана афера накнаде за одвојен живот. Сакан је, наводно, да би остварио то право у износу од 300 марака мјесечно, умјесто Котор Вароша као пребивалиште пријавио Добој.