latinica  ћирилица
12/07/2019 |  18:57 | Аутор: РТС

Ђоковић: Остварио ми се сан

Први рекет свијета Новак Ђоковић био је задовољан послије побједе над Шпанцем Робертом Баутистом-Агутом истакавши да му се остварио сан да игра ново финале на Вимблдону које доноси увијек нешто ново.

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић пласирао се у финале Вимблдона, пошто је у полуфиналу побиједио Шпанца Роберта Баутисту Агута 6:2, 4:6, 6:3, 6:2.

- Заиста је био турнир из снова. Остварио ми се сан да се борим за титулу на мјесту на ком сам доста пута играо у финалима. Увијек је нешто другачије и желим да искусим то поново - рекао је први тенисер свијета послије меча.

Ђоковић је послије четири сета и два сата и 50 минута игре, изборио шесто вимблдонско финале.

- Заиста сам се намучио, Роберто је играо први пут у грен слем полуфиналу али није подлегао под тежином тог меча. На почетку јесте правио грешке али је већ од другог сета стабилизовао игру. Квалитетно је играо са основне линије и боље сервирао, заиста сам и ја био мало напет. Било је незгодно и у првих пет гемова трећег сета, у том периоду је меч могао да оде на било коју страну али сам срећан што сам га усмјерио на своју - изјавио је Ђоковић.

Новак ће у недјељу од 15 сати играти против бољег из другог полуфинала у коме се састају Шпанац Рафаел Надал и Швајцарац Роџер Федерер.

- Моји тренери ће пратити цио меч. Федерер - Надал је епеско ривалство у историји овог спорта и ужитак је гледати га - закључио је Новак.