latinica  ћирилица
13/07/2019 |  08:50 | Аутор: СРНА

Данас и сутра обуставе саобраћаја на путу између Власенице и Хан Пијеска

На магистралном путу Власеница-Хан Пијесак овог викенда ће привремено бити обустављан саобраћај због одржавања ауто-трке на брдским стазама, а алтернативни правци су Власеница-Кладањ-Сарајево и Власеница-Кладањ-Оловске Луке-Петровићи-Невачка-Хан Пијесак-Соколац, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Кањон Врбаса - Фото: РТРС
Кањон ВрбасаФото: РТРС

Саобраћај ће данас бити обустављен од 12.00 до 15.00 часова, а сутра од 10.30 до 14.00 часова.

На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија без застоја, осим на дионицама на којима су у току радови.

Фреквенција возила појачана је на путним правцима који воде према југу, па се возачима савјетује да буду максимално опрезни, да држе одстојање између возила и избјегавају ризична претицања.

На свим дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона земље и камења на коловоз.

Измјене саобраћаја актуелне су на ауто-путу Градишка-Бањалука због санације клизишта, те због изградње наплатних станица "Чатрња", "Нова Топола" и "Александровац", као и на дионици магистралног пута Јоховац-Руданка због искључивања и укључивања механизције која је ангажована на изградњи ауто-пута од петље Јоховац до петље Руданка.

Режим саобраћаја због радова је измијењен на путевима на подручју општине Модрича, дионицама магистралних путева Модрича-Вукосавље, Котор Варош-Ободник, Крупац-Богатићи на подручју општина Источна Илиџа и Трново, Билећа-Подосоје, Добој-Пољице, те на регионалним путним правцима Обудовац-Лончари и Шековићи-Цапарде.

Клизишта су успорила саобраћај на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, те на локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике.

Због покретања клизишта саобраћај је потпуно обустављен на локалном путу Сводна-Брезици на подручју општине Нови Град.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

У Бањалуци ће до краја овог мјесеца бити измијењен саобраћај због радова у Његошевој улици, на раскрсници са Купрешком улицом.

Током љетног периода, односно до 2. септембра, у Бањалуци ће сваке суботе од 18.00 часова до понедјељка до 5.30 часова Улица Краља Петра Првог Карађорђевића, од хотела "Босна" до Улице Марије Бурсаћ, бити претворена у пјешачку зону.

Због изградње источног транзита обустављен је саобраћај у Улици Крфска, на дијелу од Улице Цара Лазара до Улице Патријарха Арсенија Чарнојевића. Радови су планирани до 31. јула.

На подручју ФБиХ радови се изводе у тунелу Врандук на магистралном путу Зеница-Немила, а саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком и регулисан је семафорима.

Исти режим саобраћаја актуелан је и на дионицама Сребреник-Орашје гдје је у току санација тунела Орманица, те у Јајцу због санације моста преко ријеке Пливе.

Због радова саобраћај је успорен и на дионицама Јошаница-Ступ, Сребреник-Орашје, Олово-Кладањ-Власеница, Семизовац-Вогошћа, Столац-Неум, Брадина-Подорашац, Цазин-Србљани, Устипрача-Горажде-Устиколина, те на подручју Мостара.

Када је ријеч о граничним прелазима, задржавања нису дужа од 30 минута, али је у међупростору на граничном прелазу Дољани, на улазу у Хрватску, дуга колона возила.

Из безбједносних разлога и даље је на снази забрана саобраћаја за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.

Из АМС-а указују на саобраћајне несреће које су се догодиле у протеклих неколико дана на путевима у Српској и у којима су страдала млађа лица, те апелује да сви учесници у саобраћају прилагоде вожњу условима пута, да поштују ограничења брзине и саобраћајне прописе, те да чувају себе и друге учеснике у сабраћају.