latinica  ћирилица
13/07/2019 |  11:39 ⇒ 12:52 | Аутор: СРНА

Вишковић: Накарадно све што је направила међународна заједница

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да је правосуђе у БиХ "чедо" међународне заједнице, која је направила све што је накарадно у БиХ.
Вишковић - Нешић - Фото: СРНА
Вишковић - НешићФото: СРНА

- Правосуђе у БиХ нити је правио премијер нити Република Српска, него је то "чедо" међународне заједнице, која толико воли ову земљу. Све што су они направили је накарадно, од Високог судског и тужилачког савјета до Електропреноса и Управе за индиректно опорезивање. Све што су креирали изгледа да не ваља - рекао је Вишковић новинарима у Источном Сарајеву.

Он је додао да представницима међународне заједнице треба поставити питање о стању у правосуђу.

Вишковић је потврдио да је наложено да се испитају наводи о корупцији приликом пријема у полицију након изјаве посланика ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Драгана Галића, те да је на основу тога поднесена тужба против непознатог лица.

- То је дато у налог Тужилаштву, јер то не испитује предсједник Владе - рекао је Вишковић и додао да није добио повратну информацију о том случају.

Вишковић је истакао да је посланик Галић свједок у том предмету, јер тврди да су институције Републике Српске корумпиране.

Посланик ПДП-а Драган Галић је на сједници 25. јуна рекао да има много пропуста у раду МУП-а, те навео да је "младић из источног дијела Српске платио 7.000 КМ да би добио посао полицајца".