latinica  ћирилица
13/07/2019 |  11:51 ⇒ 12:26 | Аутор: РТРС

Реконструкција Дома здравља у Зворнику средствима Владе Србије

Средствима Владе Србије и донацијама од 500 000 евра, на јесен би требало да почне реконструкција Дома здравља у Зворнику који је изграђен 1985. године. Изузев реконструкције крова прије четири године, значајнијих улагања није било. "Зуб времена" учинио је своје, фасада је оронула, дотрајала је столарија и мокри чворови.

Највећи број Зворничана задовољан је услугом у зворничком Дому Здравља, оно чиме није јесу услови у самом објекту, а радује их вијест да ће Дом здравља бити реконструисан. 

Реконструкцијом ће бити обухваћено све оно што је приоритетно у овом тренутку, истиче директор Радивоје Аћимовић. 

- Вањска фасада, сва ова постојећа стакла се постављају нова, затим биће унутар постојећи плафони ће такође да се реконструишу, затим унутрашња столарија.  Уградићемо нови лифт пошто нам је овај стари постојећи у лошем стању, мало је ризичан и теже функционише - навео је директор Дома здравља Зворник Радивоје Аћимовић.

Предвиђено је да се уреди и плато испред Дома здравља, а у складу са могућностима помоћи ће и Град Зворник. 

-  Прије свега захвалност Влади Србије, али и на крају крајева и Влади Републике Српске. Па ако нешто буде пара и фалило додаћемо ми из градског буџета за следећу буџетску годину - истакао је градоначелник Зворника Зоран Стевановић.

Предстоји расписивање тендера и одабир извођача, очекивања надлежних су да би радови могли почети почетком септембра, а да ће већ од наредне године корисници услуга и запослени имати боље услове за рад.