latinica  ћирилица
13/07/2019 |  15:11 ⇒ 19:50 | Аутор: РТРС

Званично почела реконструкција пута Лукавица-Пале (ФОТО)

Почела је реконструкција и рехабилитација регионалног пута Лукавица - Пале у дужини од око четири километра, а коштаће три милиона и 250 хиљада марака. Почетку радова присуствовали су предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и вршилац дужности директора предузећа "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић.

Овим радовима рјешава се "уско грло" пута Источно Сарајево-Јахорина, које представља жилу куцавицу ове регије. Прије десетак година је завршен први дио ове дионице од 16 километара за коју је Влада Српске издвојила 14 милиона КМ. Од данас ће се ријешити и преостала четири километра што ће обезбиједити сигурну путну комуникацију према Јахорини и Палама.

- Влада је обезбједила новац. Рок је 180 дана, али смо се договорили са извођачем да радови морају бити завршени прије почетка зимске сезоне. Када се каже рехабилитација, то значи да се иде по постојећој траси пута, с тим да ће бити пуно шири - рекао је Вишковић.

Он је истакао да ће у оквиру ових радова бити проширен и мост на Бистрици, односно то ће бити пут који ће испуњавати све услове за безбједно одвијање саобраћаја.

Вршилац дужности директора предузећа "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић рекао да је ријеч о саобраћајници дужине 3,9 километара, те да ће рок за завршетак радова од 180 дана сигурно бити испоштован.

- У оквиру радова укључена је и комплетна реконструкција и рехабилитација моста од 35 метара. Урадићемо комплетну реконструкцију и спојити дионицу Лукавица-Триангла. Могу да обећам да ће радови бити зваршени прије почетка зимске сезоне - рекао је Нешић.

Кад је ријеч о обнови дионице пута од Триангле до Јахорине, Нешић је рекао да га је премијер Вишковић упознао да се ради на обезбјеђивању средстава за тај пројект, јер "Путеви Републике Српске" у овом тренутку немају средства за његову реализацију.

Ово је један од најзаначајнијих пројеката на подручију општине Пале у посљедњих неколико година који ће Јахорину ставити у први план и омогућити безбједнији и сигурнији долазак до ове олимпијске планине, рекао је начелник општине Пале Бошко Југовић.

Он је у име општине Пале, али и свих грађана који ће користити овај пут, изразио захвалност Влади Републике Српске и директору "Путева Републике Српске".

Вишковић и Нешић су данас званично увели у радове предузеће "Штрабаг" на дионици Јасик-Триангла. Извођач радова уведен је у посао на локацији укрштања регионалних путева Р446 и Р446А из правца Источног Сарајева