latinica  ћирилица
13/07/2019 |  16:38 ⇒ 16:46 | Аутор: РТРС

Приватни смјештај у Црној Гори полупразан

Туристички радници кажу да је сезона у Црној Гори много лошија него прошле године и да је приватан смјештај полупразан.

Иако званичне бројке говоре да је туристичка сезона на црногорском приморју на нивоу прошле, па чак и боља, туристички посленици су једногласни да је стање много горе него прошле године и да постоји бојазан да ће, ако се настави овакав тренд и евентуалне лоше временске прилике, сезона доживјети колапс.

Туристички посленици у Будви су једногласни да је стање много горе него прошле године и тврде да смештај попуњавају много лошије платежни гости или они који закупљују на ноћ-двије, пишу Вијести.

Предсједник сектора туристичких агенција у Црногорском туристичком удуружењу Петар Ивковић наводи да подаци дигиталних интернет канала продаје говоре о скоро 40 одсто мање индивидуланих резервација, као и да се "прелило" на тржишта Турске, Грчке и Египта.

Он наводи да би се у потпуности сложио са оцјенама, какве су недавно изнесене у једном хрватском дневнику, о проблемима који су практично идентични и у Црној Гори.

- У Хрватској људи су почели да причају да постоји проблем у приватном смештају. Они признају да су били бахати и похлепни и подизали цијене, али сада они то признају и почињу да рјешавају проблем - рекао је Ивковић.

- Код нас се о томе не говори, имате једноставно лошу попуњеност приватног смјештаја, али нико не жели да се са тиме позабави - додао је он.

Ивковић је навео да само кроз потрошњу воде и одвоз смећа у Будви, може математички да се дође до податка да је приватни смјештај полупразан.

Извор: mondo.ba