latinica  ћирилица
13/07/2019 |  17:45 ⇒ 20:45 | Аутор: srpskainfo.com

Михајловић болује од леукемије: Побиједићу болест због породице и дјеце (ВИДЕО)

Прослављени бивши фудбалер Синиша Михајловић открио је да су му љекари открили акутну леукемију и то агресивни облик. Српски тренер је открио да је имао грозницу и да је због тога отишао на прегледе који су потврдили најгоре сумње.
Синиша Михајловић - Фото: Screenshot/YouTube
Синиша МихајловићФото: Screenshot/YouTube

- Када сам добио вијести, то је био прави ударац. Сједио сам плачући, живот пролази пред очима. Ово нису сузе страха. Поштујем болест, ја ћу се суочити са тим, са испруженим грудима, гледајући болести у очи, онако како сам то увијек чинио. Једва чекам да одем у болницу и започнем борбу. Она је агресивна, али се може побиједити. То сам објаснио својим играчима. Објаснио сам им да морам напасти и отићи до побједе. Морам користити своју тактику у борби и сигуран сам, без икаквих сумњи, да ћу добити ову битку. За моју породицу, за своју дјецу, за све оне који ме воле - рекао је Михајловић.

Болест је откривена пред полазак екипе на припреме. Бивши селектор Србије је истакао да је имао велику подршку, те да је од јутрос добио 600 до 700 порука у којима му сви нуде помоћ од навијача до пријатеља.

- Желим да се захвалим Болоњи, од предсједника до радника, јер су ми показали да смо породица и да ме воле, као и моји играчи. То ми је важно, јер сам рекао играчима, побиједићу у овој борби, али ми требају људи око мене који ме воле. Видио сам то у мојој породици, пријатељима и колегама. Нико ме не би требао сажаљевати. Спреман сам да се борим. Живот ми ништа није поклонио и увијек сам морао да се борим и сад ћу то урадити - додао је тренер Болоње.

Михајловић истиче да је посљедње тестове обавио крајем фебруара и да су били у реду.

- Тренирао сам сваки дан до маја, путовао свуда, играо фудбал, нисам осјећао умор, никакав бол. То је било нормално. Мој отац је умро од рака, тако да се увијек редовно тестирам. Да нисмо извршили ове тестове, годину дана не бих показао никакве симптоме. Сви ми мислимо да нас то неће догодити, али када се то догоди, то је шокантан ударац. Ваша једина нада је да предвидите, јер ако је откријете након два мјесеца или послије годину, то је велика разлика. Дакле, ако ја као позната особа могу да прођем кроз ово, надам се да може помоћи другима да се провјере, да се припреме и схвате да се то може догодити свакоме. Био сам савршено здрав у сваком погледу, а ипак ту сам. Лакше је борити се ако пратите ситуацију, будете тестирани и спремни - рекао је Михајловић.

Тренер је уз осмијех напустио прес конференцију.

- Надам се да ћу, након што побиједим у овој бици, моћи да разговарам са свима вама и да се осврнем на тај период са осмијехом - поручио је прослављени фудбалер Црвене звезде, Војводине и репрезентације Југославије.

Велику подршку Михајловић има од Болоње. Спортски директор Валтер Сабатини је истакао да он остаје уз тим.

- Тренер је са великом храброшћу одлучио да одржи конференцију за новинаре како би објаснио своју ситуацију и пружио подршку и другима. Сви смо уз њега, породица Сапуто је дошла из Монтреала. Овај човјек ће увијек имати подршку Болоње. Он ће бити са нама и ми са њим, шта год да се догоди, иако вам могу рећи да се ништа неће догодити, јер је овај човјек тако јак. Нека се јасно каже, Синиша ће бити тренер Болоње ништа се не мијења - рекао је Сабатини.