latinica  ћирилица
13/07/2019 |  20:50 | Аутор: СРНА

Пуповац: Два разлога за промјене у врху СНВ-а

Досадашњи предсједник Српског народног вијећа /СНВ/ у Хрватској Милорад Пуповац рекао је да је до промјене у врху СНВ-а дошло јер жели дати прилику млађима и посветити се Самосталној демократској српској странци, чији је предсједник.
Милорад Пуповац - Фото: Screenshot/YouTube
Милорад ПуповацФото: Screenshot/YouTube

- То значи да ће се појавити нова лица, нови говорници, па и нове идеје и нови људи на терену. Као што видите, комплетно је ново руководство, оснажено, освјежено, Истовремено ми, који смо стварали Вијеће, ту смо уз њих с тим што имамо проширен хоризонт, ослобођени извршних функција - објаснио је Пуповац, који је 22 године водио СНВ, односно од оснивања.

Новоизабрани предсједник СНВ-а Борис Милошевић рекао је да ће настојати да у четири године освјежи рад Вијећа, донесе нове идеје, предложи своју визију развоја у сарадњи са тимом у којем је и Пуповац, преносе београдски медији.

Милошевић је дугогодишњи активиста у српским организацијама, народни посланик у Сабору и члан Самосталне демократске српске странке.

Пуповац је изабран за предсједника Савјета СНВ-а. Био је на челу СНВ-а од 1997. године, када га је основао као главно удружење Срба у Хрватској.

Милорад Пуповац више од две деценије важи за најзначајнијег лидера Срба у Хрватској.