latinica  ћирилица
14/07/2019 |  10:42 | Аутор: СРНА

"Љето на Врбасу" почиње 21. јула

Традиционална манифестација "Љето на Врбасу" биће отворена 21. јула, наступом ронилаца и спасилаца Ронилачког клуба "Бук" и скоковима са бањалучког Градског моста - "Бањалучком ластом", једним од заштитних знакова манифестације.
Љето на Врбасу 2018. - Фото: РТРС
Љето на Врбасу 2018.Фото: РТРС

Манифестација "Љето на Врбасу", која се ове године одржава 66. пут, трајаће до 4. августа и биће обогаћена спортским и културно-забавним активностима атрактивних садржаја, саопштено је из Туристичке организације Бањалука.

Један од најатрактивнијих садржаја је зип-лајн спуст на ужету изнад ријеке Врбас код Градског моста, који ће бити доступан грађанима и туристима током трајања манифестације.

Из Туристичке организације наводе да, поред спортских активности као што су фудбал на пијеску и баскет за дјечаке и дјевојчице, као и одбојке на пијеску, љубитељи игара на Врбасу могу посјетити отворени базен "Аквана" и окушати се у роњењу које организује Ронилачки клуб "Делфин"

Биоскоп на отвореном уз филм "Такси блуз" биће уприличен на платоу тврђаве Кастел, а за оне који воле заплесати биће организован и "плес под звијездама" на плажи испод дворане Обилићево.

У завршном дијелу манифестације предиђене су трке дајака у три категорије, избор најлепшег дајака и Котлићијада на плажи Абација.

Организатор манифестације је Туристичка организација Града Бањалука.

Манифестацију на Врбасу су први пут организовали чланови Клуба академичара Бањалука још давне 1953. године под називом "Карневал на Врбасу".

Крајем 70-тих година манифестација мијења име у "Сусрети на Врбасу", а од 1995. добија данашње име "Љето на Врбасу"./